Bananenbrood

Meer over bananenbrood

Heb je wel eens gehoord van bananenbrood? Het gaat hier eigenlijk over een soort cake, het is al sinds 1930 bekend. Het is na de komst van Chiquita in 1950 met haar Banana’s recipe book erg populair geworden. Het gaat over een cake met daarin gestampte rijpe bananen. De naam bananenbrood is zo gekomen omdat er ook recepten zijn die gebruik maken van brooddeeg. Daardoor klinkt het volgens velen beter. Voor veel mensen die gek zijn op bananenbrood is de geur van het brood al onweerstaanbaar. Maar heb je ook al zin om de geur van bananenbrood in je op te nemen? Zorg er dan nu voor dat je gaat ontdekken wat de mogelijkheden zijn met het bereiden want je kunt nu alles in huis halen dan kun jij zelf je eigen bananenbrood maken.

Waar valt het bananenbrood onder?

Je zou kunnen zeggen dat het bananenbrood valt onder het gebak. Wanneer je dit zelf klaar wilt gaan maken voor tien personen hebben wij een ingrediëntenlijst voor je opgesteld en dan kun je zelf aan de slag om dit lekkere bananenbrood te maken. Let goed op want je hebt het volgende allemaal nodig om het brood klaar te maken:

250 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
1 mespunt zout
300 g bananen
100 g boter
200 g witte basterdsuiker
8 g vanillesuiker
2 eieren
125 ml crème fraîche (bekertje)

Bovenstaande ingrediënten zorgen er voor dat je voor tien personen bananenbrood kunt maken. In totaal bevat het 330 kcal aan voedingswaarden. Het voorbereiden duurt ongeveer een kwartier en je moet 1.5 uur wachten tot het bananenbrood klaar is. Het kost je niet zoveel tijd om het geheel klaar te maken, alleen het wachten neemt veel tijd in beslag. Maar reken er maar op dat het wachten dat meer dan waard is want dan heb je wel je eigen gemaakte bananenbrood in de oven staan. Geniet er maar eens goed van want tijdens het bereiden van de bananenbrood ruik je het al, de geur is heerlijk! Veel mensen houden van deze geur dus let op als ze langskomen… Misschien lusten ze ook wel een stukje!

Voedingswaarde bananenbrood

De voedingswaarden die hieronder staan zijn gebaseerd op een portie voor een persoon.

energie 330 kcal
eiwit 5 g
koolhydraten 45 g
vet 14 g waarvan verzadigd 9 g
natrium 150 mg
vezels 2 g

Genoeg bananenbrood maken

Als je zin hebt om bananenbrood te maken, dan is het advies dat je ruim voldoende gaat maken. Er zijn altijd mensen die langskomen en het ruiken, ze zullen vragen wat je gemaakt hebt en ze zullen ook willen proeven. Daarom is het goed dat je nu gaat zorgen dat je alle ingrediënten in huis hebt en dan kun jij van alles gaan genieten. Het voorbereiden is namelijk ook al leuk werk en wacht maar eens tot het in de oven staat. Dat wordt heerlijk, dus ook dan kun je alvast genieten van de heerlijke lucht van het bananenbrood.